marți, 1 mai 2012

1 Mai Muncitoresc

1 mai e oficial Ziua Muncii din 1889, când  Congresul  Internaţionalei Socialiste a recunoscut-o ca sărbătoare anuală. Data a fost aleasă pentru a comemora masacrul petrecut la Chicago, în mai 1886. Atunci, în piaţa Haymarket, poliţia a deschis focul asupra membrilor de sindicat care demonstrau pentru o zi de lucru de opt ore („8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, și după 1 mai 1886”) . Au murit şi muncitori şi poliţişti, cei din urmă victime ale erorilor de tir ale colegilor lor. Se pare că incidentul a fost provocat de o persoană rămasă necunoscută care a aruncat o bombă către poliţişti.


În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloanele de muncitori, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe.






Compozitia lui Ciprian Porumbescu a fost transformata intr-un cantec patriotic de 1 Mai :

  
Corul Madrigal - 1 Mai Muncitoresc
    

Dupa defilare urma sarbatorirea  cu mici si bere la iarba verde :





Astazi  o sarbatorim cu Google :

 si asteptam   ca Ponta  sa prezinte lista cabinetului .



"Primul criteriu este cel al propunerii facute de mine, pentru ca raspunderea principala imi apartine, iar al doilea cel de paritate PSD – Alianta de Centru Dreapta. Dreptul de a face aceste nominalizari imi apartine, iar domnul Antonescu a fost ca intotdeauna un partener. Eu pe 7 mai solicit votul de incredere“.


 Sus Guvernul !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu