miercuri, 15 august 2012

Povesti marinaresti







Astazi a fost si mai este inca  "Ziua Marinei Romane instituita prin Legea 382 din 28 septembrie 2004......
Potrivit legii, Ziua Marinei Române este o sărbătoare civilă şi militară, marcată de autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare şi religioase organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni" (http://cronicaromana.ro/2012/08/15/ziua-marinei-romane/).

Ziua de azi a fost libera pentru romani  si multi s-au bucurat de sarbatoarea  religioasa cat si de festivitatile prilejuite de Ziua Marinei in multe orase din tara :la Constanta ( evident acolo au fost cele mai spectaculoase manifestari  cu toate ca potrivit ziarului Evenimentul Zilei a fost "O Ziua Marinei mai saraca " la care a participat ca oficialitati ministrul  apararii Corneliu Dobritoiu si altii,dar a fost mentionat  si  (persoana  importanta!) Irinel Columbeanu. Nu, n-au participat nici premierul si nici presedintele interimar.....Eu au alte treburi importante ....
Nu stiu ce-a facut presedintele suspendat ,dar  am presupus ca s-a gandit cu nostalgie la drumurile lui pe mare :
  La Bucuresti  am inteles ca oamenii au avut prilejul sa se dea cu vaporasul pe Herastrau  pe gratis :
In Timisoara au avut loc de asemenea  festivitati interesante despre care puteti afla de  la adresa :http://www.ziuadevest.ro/actualitate/32554-ziua-marinei-cu-panzele-sus-pe-bega.html.

In Oradea n-am vazut nimic .Nici macar lebedele nu le-am vazut astazi.De aceea am ales cateva fotografii pentru dvs. asa....ca sa nu spuneti ca oradenii nu s-au gandit la Ziua Marinei .

Cateva barcute din hartie  pe care dupa ce vi le arat le pun sa pluteasca in cada din baie :
Doi copii in costume de marinar :


Si o poveste draguta cu celebrul marinar Popey :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu