joi, 30 august 2012

De ziua lui Alexandru....

....si   nu oricare Alexandru .....ci unul .... frumos si....blond ....Alexandru cel Mare  „un comandant puternic, frumos, cu un ochi căprui închis ca noaptea si unul albastru ca cerul”(ne lasa scris istoricul Arrian spune Wikipedia).De fapt ,mai spune Wikipedia,"Nu era blond, iar părul său a fost inițial saten, dar s-a albit în urma campaniilor militare care l-au epuizat, în cele din urmă devenind de culoarea coamei de leu. "....wow !

Am sa va arat  cum si l-a imaginat Rembrandt :
Si cand a fost in vizita in "vila butoi" ( in ziua portilor deschise ! ) a prietenului sau filozoful Diogene din Sinope,le-a facut o fotografie pictorul Nicolas-Andre Monsiau :
Si pentru ca s-a dus cu mana goala, Alexandru l-a intrebat pe Diogene :„Eu, Alexandru, împărat al lumii, ce pot să-ți dau?”. Diogene a dat un răspuns memorabil: „Nu poți tu să-mi dai ceea ce îmi iei: dă-te la o parte din lumina soarelui!” Plin de admirație, eroul ar fi zis: „Dacă n-as fi fost Alexandru, adică un tânăr condamnat să cucerească lumea, as fi vrut să fiu Diogene, un om liber”.
Informatii gasite la adresa :http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_cel_Mare

La multi ani tuturor Alexandrelor si Alexandrilor  si sa se bucure de faima precum Alexandru cel Mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu