sâmbătă, 11 mai 2013

Dansssss....

 Începem cu următoarele mişcări :


 
Rămânem  în  lumea dansului pentru a ne aminti de : "Martha Graham (n. 11 mai 1894, Pittsburgh, SUA – d. 1 aprilie 1991, New York City, SUA) a fost o dansatoare-coregrafă americană privită ca unul din pionierii dansului modern, a cărei influență asupra dansului poate fi comparată cu influența pe care a avut-o Stravinsky asupra muzicii, Picasso asupra artei , sau Frank Lloyd Wright în arhitectură. Graham a fost o interpretă de stimulare, o coregrafă de miscări uluitoare.
Ea a inventat un nou limbaj al mişcărilor, și l-a folosit pentru a descoperi pasiunea, furia și extazul comune experienței umane. Ea a dansat și a facut coregrafie timp de peste șaptezeci de ani, în acest timp a fost primul dansator care a dat un spectacol la Casa Albă , primul dansator care a călătorit în străinătate, ca ambasador cultural, precum și primul dansator care a primit cel mai mare premiu civil ale SUA: Medalia Prezidențiala de Libertate."

Aceasta este prezentarea pe care i-o face Wikipedia.Eu am să adaug doar câteva fotografii  gasite ,evident,pe internet si adresa la care găsiţi  logo-ul  Google  lansat pe 11 mai 2011 la cea de a 117-a aniversare a nasterii artistei :http://www.google.ro/logos/2011/graham.html.

"Dansul este limbajul ascuns al sufletului" - este definiţia dată  de artistă.

Şi acum fotografii :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu