marți, 12 februarie 2013

Marele Zeffirelli

Vad filme din copilarie,dar abia la maturitate am inceput sa  retin si numele regizorului  care a realizat filmul.Inainte contau doar actorii ca doar pe ei ii vedeam pe panza. Dar cand vezi filme in care ti se pare ca rolul actorului  i se potriveste  ca o manusa  incepi sa-ti dai seama ca  de vina  nu este doar talentul actorului.Este vinovat si cel care l-a ales pe actorul care sa interpreteze rolul  si felul in care i s-a explicat ce trebuie sa faca. Si atunci  realizezi  cat de important este regizorul unui film.
Nu cred ca  ati vazut  in faptura altei actrite  decat cea  a Elizabethei  Taylor  o "scorpie" mai potrivita si un "imblanzitor " mai potrivit decat  Richard  Burton, un "Campion" mai potrivit decat Jon Voight sau  vi l-ati fi putut imagina  pe Iisus din Nazareth altfel decat asa cum a aratat el in pielea lui Robert Powell ?

Ei bine,aceste trei filme pe care le-am amintit dar inca  multe,multe altele le-a regizat  Franco Zeffirelli care astazi implineste venerabila varsta de 90 de ani.



 Si pentru ca tot se apropie Ziua indragostitilor  sa revedem scena balconului din "Romeo si Julieta " in regia lui Franco Zeffirelli :


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu