vineri, 21 decembrie 2012

O pagina din istoria Angliei

 Daca tot ne-a ocolit Apocalipsa (pana acum) va propun sa ne petrecem seara urmarind  o realizare cinematografica deosebita  a anului 1964,filmul Becket,o pagina din istoria Angliei,care ne prezinta  pe arhiepiscopul din Canterbury,Thomas Becket in timpul domniei lui Henric al II-lea Plantagenet.
Iata ce spune Wikipedia despre el :


Thomas Becket reprezentat pe un vitraliu al Catedralei din Canterbury
"Thomas Becket (c. 1118, Londra – d. 29 decembrie 1170, Canterbury) a fost arhiepiscop de Canterbury din 1162 până în 1170, în timpul regelui Henric al II-lea Plantagenet. Este venerat ca sfânt și martir și de Biserica Catolică și de Biserica Anglicană.
Ridicându-se împotriva limitării drepturilor bisericii de către puterea regală, a fost ucis din ordinul regelui."

Filmul inspirat din acele vremuri istorice ,realizat in 1964 in regia lui Peter Glenville ne prezinta pe  doi mari actori ai cinematografiei engleze Richard Burton (Becket) si Peter O'Toole (Henric) intr-un spectacol de zile mari  pe care ,daca nu l-ati vazut inca, afirm cu toata convingerea ca merita sa-l vedeti chiar daca ar fi ultimul film vizionat inainte de Apocalipsa....
Richard Burton si Peter O'Toole  au fost prieteni si in viata...citeam undeva ca Peter O'Toole spunea ceva de genul :"cand bem noi,eu si Bill ,se schimba fata Angliei...."
O sa va placa  filmul (pentru cei ce nu l-au vazut inca),iar cei care l-au vazut il vor revedea cu deosebita placere.
Iata afisul filmului:
 O fotografie a celor doua personaje :

Si un trailer :



Vizionare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu