duminică, 9 septembrie 2012

Ziua Mondiala a Frumusetii

"Ziua Mondială a Frumuseţii" se marchează din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Deci, SA FIM FRUMOSI !


 La fel ca multe altele si aceasta zi de sarbatoare a frumusetii are paradoxul ei :

Paradox
Avem femei frumoase
Drăguţe,-atrăgătoare
Şi tot mai multe case
De înfrumuseţare!
(epigramă de Gheorghe Gurău )

Deci pentru un rezultat garantat va recomand  un cabinet de cosmetica :

La cabinetul de cosmetică

Prea frumoasa fetişcană
E machiată ţipător;
Parcă e o coţofană
Cu penajul bicolor.
(epigramă de Ion Petre Stoica )

Rezultatul ar putea fi acesta :
Daca stati rau cu banii va puteti machia  si singure  sau puteti lua doi copii  care vor sa devina pictori si sunt priceputi in manuirea pensulelor :
Rezultatul ar putea fi acesta :

Daca preferati naturaletea  sa stiti ca :  " Imaginaţia e fardul natural al sexului frumos."(definiţie de Kierkegaard în " Jurnalul seducătorului ").
Si iata niste sfaturi pe care ni le-a lasat frumoasa si talentata Audrey Hepburn : "Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te după ce e bun în alţii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ţinută, mergi cu convingerea că nu eşti niciodată  singură. "
Marin Preda  era  de parere ca :"Frumuseţea poate intimida, o fată prea frumoasă poate fi ocolită, ca şi una prea urâtă."
Dar,Lev Tolstoi  spunea ca : "Nu ţi-e drag cine-i frumos, ci-i frumos cine ţi-e drag.",iar un proverb turcesc spune ca : "Pe cine iubeşte inima, acela e frumos." 
Deci , hai  sa urmam sfatul lui Marcel Proust  si  : "Să lăsăm femeile frumoase bărbaţilor fără imaginaţie." mai ales ca  "Fetele frumoase dăunează grav bătrâneţii." spune Girel Barbu  si o sa-i dati dreptate daca  urmariti filmul "American Beauty"....




Frumos trandafir !

In incheiere am sa v-o arat  pe cea mai frumoasa femeie  din anul acesta :"Cea mai frumoasa femeie din lume a fost desemnata chinezoaica Yu Wenxia, de 23 de ani. Ea a castigat titlul Miss World chiar la ea acasa, in orasul Ordos, din nordul Chinei. Wenxia a devenit a doua chinezoaica care a castigat coroana Miss World, dupa ce a reusit sa le invinga pe celelalte 115 participante, inclusiv pe marea favorita, reprezentanta Mexicului. Visul celei mai frumoase femei din lume este acela de a deveni profesoara."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu