miercuri, 12 septembrie 2012

Maratonul zambetelor

In urmatoarele 42 de minute pana la sfarsitul zilei de 12 septembrie trebuie sa va fac sa zambiti ....Va trebui sa  gasesc in aceste 42 de minute ceva care sa va faca sa zambiti....Voi  organiza un maraton al zambetelor...
Ideea mi-a venit de la o intamplare istorica care nu este deloc amuzanta deoarece e vorba de o batalie  si anume Batalia de la Maraton din anul 490 î.Hr.(12 septembrie) in care armata persana care invadase Grecia a fost infranta decisiv pentru intaia oara  demonstrand ca persii nu erau invincibili.
Cel care a anuntat  victoria a fost mesagerul   atenian   Phidippides  care a alergat 42 de km de la campul de lupta de la Marathon  pana la Atena pentru a anunta victoria asupra persilor.In momentul in care a ajuns a strigat "Am invins!" dupa care a murit pe loc.
În amintirea acestui erou, la inițiativa baronului Pierre de Coubertin, în programul Jocurilor Olimpice moderne a fost inclusă proba de Maraton, care se aleargă pe o distanță de 42,195 km (distanța exactă dintre Marathon și Acropola din Atena).



Câmpia de la Marathon, în prezent

Sa vedem.... poza asta cred ca va va smulge ( nu mulge) un zambet :

Am invins ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu