sâmbătă, 15 septembrie 2012

Daca doriti sa revedeti.......


.... postarea din 15 sept 2011  pe care am scris-o  in memoria  celei care a fost  "Regina crimei",Agatha Christie (n.15 septembrie 1890-d.12 ianuarie 1976).

Agatha Christie

Oglinda sparta 
Oglinda reflectă adevărul, sinceritatea, conținutul inimii și al conștiinței.Pe o oglindă chinezească dintr-un muzeu de la Hanai se poate citi: "Precum soarele, precum luna, precum apa, precum aurul, fii limpede și strălucitoare și oglindește ceea ce se află în inima ta". (de la Wikipedia citare).
Eu sunt Pisicel si-mi place tare mult sa ma privesc in oglinda:

Sunt foarte mandru de imaginea mea!Daca oglinda reflecta adevarul ar trebui ca toti cei din jurul meu sa-mi arate mai mult decat respect.Ba chiar ar trebui sa le fie frica de mine.Dar ....nu se intampla deloc asa....
Mai deunazi, motanul vecinilor ,o dihanie cu niste ochi verzi infricosatori, a inceput sa se stropseasca la mine fara sa-i dau nici un motiv....Pur si simplu mi-a stat inima in loc de frica!Vedeti si voi cat e de infricosator:


In alta zi cainele vecinilor mi-a iesit in cale cu un ditamai cutitul plin de sange ...nu stiu pe cine taiase...n-am vazut si chiar de as fi vazut gura mi-ar fi pecetluita pe vecie....Nici acum nu mi-am revenit din spaima si nu prea mai ies din casa de frica .Vedeti ,cred ca si voi ati face la fel:



Dar si in casa pericolele nu stau departe de mine ....Ieri ma urcasem pe pervazul ferestrei ca ma plictisisem sa tot stau pe canapea si cand sa ma dau jos mi-a iesit in fata o mana care indrepta spre mine un pistol....n-am vazut decat mana care s-a retras vazand ca am intepenit cu bratele ridicate in semn ca ma predau fara a opune nici un fel de rezistenta ...Probabil a vrut doar sa ma sperie de data asta....:



Ce sa va mai spun....am auzit ca in cartier au fost gasiti doi motanei fara suflare ucisi in nu se stie ce imprejurare si nici politia n-a elucidat inca aceste cazuri:










M-am hotarat atunci sa sparg oglinda care se dovedea mincinoasa si mi-am luat avant sarind de la departare in imaginea care mi se arata si care ,probabil,nu era a mea.
Ce credeti ca a aparut atunci pe oglinda crapata in mai multe directii? Un ochi infricosator ma privea si ia priviti ce scria pe ea:


















Am sunat imediat la Miss Marple :

care la randul ei a luat legatura cu Miss Agatha Christie (careia i-a transmis urari de bine si de sanatate si din partea mea ,pentru ca era ziua ei) si am pornit la elucidarea misterului care ma inconjura,eu oferindu-le serviciul de a-l inlocui pe Hercule Poirot care era plecat intr-o alta misiune pentru a dezlega alt mister.
Sunt sigur ca misterul va fi dezlegat pentru ca Doamnele Agatha Christie si Marple sunt specialiste in dezlegare de mistere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu