joi, 17 octombrie 2013

Ziua săracilor....

....mai exact "Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei" a fost astăzi 17 octombrie . N-am văzut nimic în presa de azi .Oare am scăpat de sărăcie?
Am găsit  articole în presă de anul trecut, acum 2 si 3 ani, dar de astăzi n-am văzut nimic.De pildă "Cotidianul" avea următorul articol anul trecut: http://www.cotidianul.ro/ziua-internationala-pentru-eradicarea-saraciei-197247/  E bine să ştim cum stă România la capitolul sărăcie.....
Probabil e atât de rău acum că nici nu mai are rost să ne amintim de "eradicarea sărăciei".Aşa că în mod tacit s-a trecut peste această zi ....în tăcere. Avem alte subiecte fierbinţi  la ordinea  zilei.
Dar pozele cu cozi la ajutoare alimentare  sunt de luna trecută ....cred :
Şi apoi abia ce a trecut sărbătoarea Sfintei Parascheva la care s-au dat o grămadă de sarmale ...Ajunge pentru săptămâna asta....De fapt acolo au fost prezenţi cei "săraci cu duhul"....nu acei săraci muritori de foame....
"Fericiţi cei săraci cu duhul...." spune Sfânta Scriptură.( parlamentarii prezenţi acolo ,de exemplu).
Vedeţi că expresia "sărac cu duhul" din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române e contrazisă de ortodoxie. Definiţia a  spus-o  chiar Sfântul Ioan (cu) Gura (lui) de Aur :http://catehism.ortodoxiatinerilor.ro/?p=973.
Dacă cei ce s-au călcat în picioare la pupat moaşte şi la sarmale sunt "săraci cu duhul" dar " fericiţi " atunci România nu mai are nicio problemă.
Hai să facem haz de necaz şi să ne amintim de ...."Milogul" (http://www.youtube.com/watch?v=3q79BCMiwas :
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu