duminică, 8 septembrie 2013

Dimineaţă de septembrie

Voiam să vă invit în această dimineaţă de septembrie la un mic dejun cu cafea şi un dulce de sezon (găluşte cu prune), dar căutând pe Google  o imagine sugestivă a unei dimineţi de septembrie  m-am împiedicat  de următoarea imagine :
Am fost curioasă ce legătură are această doamnă  (cam prea dezbrăcată pentru  o  dimineaţă răcoroasă, aşa cum sunt dimineţile  de septembrie ) cu imaginea sugestivă pe care o cautam. Am aflat, astfel, că "September Morn" este titlul acestui tablou pictat ( în anul 1912 ) de Paul Émile Chabas(n.7 martie 1869-d.10 mai 1937) un pictor francez membru al  Académie des Beaux-Arts  şi care şi-a întitulat astfel tabloul pentru că l-a terminat într-o dimineaţă de septembrie.Tabloul s-a bucurat de un aşa numit "Succès de scandale" în urma protestului  lui  Anthony Comstock , un inspector reprezentant al  "New York Society for the Suppression of Vice" care a declarat tabloul drept imoral.Tabloul este expus în  Metropolitan Museum of Art din New York.

Şi acum cafeaua şi găluştele cu prune :
Vi se pare că nu se potriveşte cafeaua cu gălustele cu prune ?
Dar sigur se potriveste cu :




E duminică astăzi.... a doua duminica a lunii septembrie 2013....Blogul de duminică vă întreabă : treceţi pe la mine astăzi ?  E uşor ...daţi click aici : http://bloguldeduminica.blogspot.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu