luni, 15 iulie 2013

Lecţia de anatomie....

Dacă aţi navigat  astăzi pe Google,  sigur  v-aţi  dat seama despre ce este vorba...
Da, este vorba despre  celebra pictură a  pictorului olandez  Rembrandt Harmenszoon van Rijn (n. 15 iulie 1606, Leiden - d. 4 octombrie 1669, Amsterdam) "Lecţia de anatomie a doctorului Tulp" realizată în anul 1632 la numai 26 de ani.  Un articol  interesant  despre  această   pictură şi   despre autorul ei gasiţi la adresa de aici:  http://www.revistamagazin.ro/content/view/6471/7/.

Iată şi pictura :
 Se vede clar că cei din breasla chirurgilor  nu prea sunt  interesaţi de obiectul de studiu ....privesc cu toţii în altă direcţie, mai puţin al treilea din stânga,care,pare-se, e  puţin mai interesat.
Să vedem, dacă  le schimbăm obiectul de studiu,  ce se intâmplă....Am găsit pe internet şi o altă lecţie cu alt obiect de studiu.Priviţi :

Nu s-a întâmplat mare lucru....Din nou, doar unul singur pare interesat de obiectul de studiu ....S-a aplecat un
pic mai jos şi priveşte drept în şira spinării obiectului de studiu....Ceilalţi  sunt incorigibili ....privesc în aceeasi direcţie ....pozează cu toţii  ca să iasă bine în tablou ....Păcat de obiectul de studiu....n-a reuşit să le capteze atenţia....

Şi pentru că astăzi, de  ziua lui Rembrandt, este şi Ziua mărcii poştale româneşti,  Wikipedia  ne spune că în 1969  Poşta Română  a emis acest  timbru :
Cautaţi  scrisorile de dragoste  din urmă cu 44 de ani.....Poate îl găsiţi....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu