joi, 19 aprilie 2012

Femeia fatala

....este blonda cu par lung ,ten frumos,ochi caprui care-si schimba culoarea (probabil in verde),piept plin si inalt si o gratie naturala care-ti da senzatia ca pluteste in aer....Cam asa o descrie Wikipedia...E bine sa va feriti de ea si mai ales sa nu-i pupati mana pe care poarta un inel plin cu otrava (probabil verde de Paris).
Desi ar fi cam greu s-o mai intalniti deoarece s-a nascut pe 18 aprilie (e adevarat) dar in anul 1480 si a trait doar 39 de ani.  In acesti 39 de ani a avut parte  de 3 soti,o gramada de amanti si o activitate politica intensa urzind fel de fel de masinatiuni politice in favoarea si la indemnul tatalui  ei Rodrigo Borgia alias  Papa Alexandru al VI-lea (era fiica lui nelegitima) si fratele ei Cesare Borgia.
Pe multi oameni de arta si de cultura a inspirat personalitatea ei. I s-au facut multe portrete dar  cercetatorii au admis ca doar"Portretul unei tinere " de  Dosso Dossi  o reprezinta pe ea :

Parca,totusi,acesta se potriveste mai bine descrierii  si e pictat de Bartolomeo Veneto :


Ar fi  interesant de urmarit noul serial  realizat in 2011 cu Jeremy Irons in rolul  lui Rodrigo Borgia  si Holliday Grainger in rolul  Lucretiei Borgia .Iata afisul filmului :



vedeti un trailer pe adresa : http://www.cinemagia.ro/stiri/trailer-la-the-borgias-17054/  si  o Lucretia Borgia atat de frumoasa si plina de gingasie  ca nu-ti vine sa crezi ca poate fi..... femeia  fatala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu