joi, 31 martie 2011

Nu sunt turnul Eiffel

Daca treceti prin Paris nu uitati sa vizitati:
Turnul Eiffel (din franceză: La tour Eiffel, care se pronunță la tur e-'fel) este o construcție faimoasă pe schelet de oțel ce măsoară 324 m înălțime. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost inaugurat la 31 martie 1889.




Dar frumos ar fi sa vedeti si piesa de teatru a doamnei Ecaterina Oproiu:"Nu sunt turnul Eiffel".De cand am vazut-o eu a trecut multa vreme...
Am gasit aceste poze pe net la adresa:http://www.port.ro/pls/th/theatre.directing unde ii face o prezentare pentru premiera din 8 aprilie 2006 ,la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu.Sper ca mai este si anul acesta pe undeva....


Ca sa va fac curiosi am gasit si cateva replici din piesa:

-Înţelepciunea creşte greu. Ca o stalactită.
-După jurămintele încălcate ale primei iubiri, vine o a doua în care oamenii se iubesc mai adânc. Pentru că nu mai iubesc iubirea, ci se iubesc pe ei.
-De ce să nu cumpăr un bărbat de plastic? Un bărbat care să spună "Te iubesc" când îl apeşi pe burtă. Atunci seara ar trece mult mai uşor.
-
Ea: Ce-ţi pasă? Ce vrei de la noi?
Bătrânul: Vreau să îi fac viaţa un paradis.
Ea: Păcat că în paradis nu poţi ajunge decât pe un car funebru.

-Fără iubire pământul pierde clorofilă. Fără iubire totul trebuie luat de la început.
-Oamenii mărşăluiesc unii lângă alţii, osteniţi, tăcuţi, grăbiţi s-ajungă la o destinaţie pe care n-o cunosc... Se ating cu coatele şi nu le pasă, se calcă pe bocanci şi nimeni nu ştie nimic despre vecinul lui sau ştie că işi spală ciorapii în ligheanul fără smalţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu