joi, 18 iunie 2015

Musafirul nepoftit

Într-o seară, după o ploaie frecventă în perioada aceea, ne-a bătut la uşa de la intrare un musafir pe care nu l-am poftit ... Norocul meu că nu m-am dus eu la uşă pentru că trăgeam o spaimă zdravănă. Soţul meu,cu ospitalitatea-i caracteristică, i-a deschis uşa şi l-a luat în palmă. Mi-a cerut repede o cutie penru că îl cam strângea de degete cu nişte cleşti sau coarne ciudate. Care va să zică s-a hotărât să-l aresteze preventiv până la cercetarea motivului pentru care ne-a deranjat şi mai voia să-l arate copiilor care urmau să vină la sfârşitul săptămânii. I-am dat o cutie cu ceas ca să vadă (musafirul) că suntem corecţi şi nu vom depăşi timpul legal de arestare preventivă. Vedeţi cum arăta :
Apoi am întrebat Wikipedia  ce fel de animal este acesta şi am vazut că semăna perfect cu poza afişată de ei :https://ro.wikipedia.org/wiki/Rădașcă. Era, de fapt, un mascul după cum ne-am dat seama şi am căutat în Dex online  care e masculinul de la "rădaşcă" dar Dex online-ul era la ora de meditaţie:
Aşa că am presupus că se cheamă  Rădaşcu....
Am aflat că e o specie pe cale de dispariţie şi că e protejată de lege. I-am dat să mănânce  frunze,petale de trandafiri,cireşe...numai specialităţi pentru insecte...L-am ţinut captiv vreo două zile şi  am aflat că vizita copiilor de la sfârşit de săptămână se va amâna.Atunci am hotărât să-l eliberăm din arest ca nu care cumva să fim acuzaţi de arestare ilegală. Mai ales pentru că Rădaşcu a învăţat foarte repede care-i treaba cu ceasul şi ne-a arătat printr-o mişcare sugestivă că timpul de detenţie a expirat:L-am pus în cireşul din curte.Va găsi el o bucăţică de scoarţă putrezită să se hrănească...
Nu l-am mai văzut de atunci...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu