duminică, 26 decembrie 2010

Primavara neagra

Da....n-a fost un Craciun alb...A fost mai degraba o......primavara neagra-cenusie si plangareata....Asta e!Iarna a fost invinsa de toamna care nu vrea sa plece si primavara care vrea sa vina....Asta deocamdata....Vom mai vedea ce se intampla....
De aceea m-am gandit sa va recomand sa cititi(ca sa fiti in ton cu vremea de-afara):
"Alcatuita din zece episoade relativ autonome, desi legate intre ele, Primavara neagra se prezinta ca un colaj de schite, portrete, eseuri si poeme in proza, penduland in permanenta intre Brooklynul copilariei si tineretii lui Miller si Parisul anilor sai de maturitate. Un adevarat vartej de emotii, impresii si imagini, Primavara neagra este, din punct de vedere stilistic, una dintre cele mai interesante opere ale scriitorului american si, in acelasi timp, o excelenta introducere intr-un univers literar de o prodigioasa originalitate, a carui unica regula este aceea ca nu exista reguli."(http://www.agenda.ro/news/news/33822/primavara-neagra-de-henry-miller.html)

Henry Valentine Miller (26 decembrie 1891 – 7 iunie 1980) a fost un scriitor american și un pasionat de pictură. El este cunoscut pentru ruperea de genurile literare existente, scriind un fel mix între povestire, autobiografie, critică socială, reflexie filozofică, ascensiune suprarealistă și misticism. În acest conglomerat el descrie viața reală a lui Henry Miller și care constituie totuși o construcție imaginativă. Cele mai seminificative opere de acest fel ale sale sunt Tropicul Cancerului, Tropicul Capricornului și Primăvara Neagră. A scris de asemenea jurnale de călătorie și esseuri de critică și analiză literară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu