joi, 27 noiembrie 2014

Brrr......

Brumar  îşi face treaba  ca în  poezia lui Octavian Goga :
"Văl de brumă argintie
Mi-a împodobit grădina"....



Problema este că  nu numai grădina suferă. Simt acut lipsa căldurii de la bloc. Astăzi  am achiziţionat  panouri radiante în infraroşu. Numai laude pe internet la adresa lor. Probabil că autosugestia mea nu funcţionează cum trebuie....Am să pun aici o fotografie de pe un site de specialitate şi am s-o privesc  până  autosugestia mea  va incepe să funcţioneze :

Deja simt cum mă încălzesc....Dacă  beau şi paharul acesta cu vin :

am să ard în văpaie....
Apropo  aţi zâmbit astăzi ? Poate o faceţi acum :



duminică, 23 noiembrie 2014

Şedinţa foto

Suntem mâţe cu pretenţii. Avem deja aproape o lună şi jumătate. Descoperim lumea încet dar sigur. Astăzi am participat la o şedinţă foto. Ca marile vedete ! Priviţi ce a ieşit :
De ce îmi spun Roşcata când eu sunt blondă naturală ?

Ce vrei de la mine ? Eu semăn cu mama ....un pic.Şi sunt cea mai cuminte !

Îmi spun că sunt ca un drăcuşor....Dar sunt doar ciocolată neagră...

Ai terminat ? Pot să ies acum de aici? Mă plictiseşti îngrozitor!

duminică, 16 noiembrie 2014

Bravo români, Bravo România !



Da, sunt mândră că sunt româncă ! Românii s-au deşteptat ! Cineva acolo sus ne mai iubeşte ! Să sperăm că  în continuare lucrurile vor fi atât de bine  făcute încât cei care au plecat din ţară şi care i-au  deşteptat acum pe români  se vor putea întoarce în ţară  lângă familiile lor. Doamne ajută!

vineri, 14 noiembrie 2014

Oficial ne merge bine

Aşa am înţeles din anunţul făcut, cu mare pompă, de premierul, încă, în funcţie. Institutul Naţional de Statistică s-a grăbit să elaboreze datele statistice  cu două zile înainte de ziua alegerilor prezidenţiale pentru ca premierul sa-şi încheie campania electorală  umflându-se în pene cu realizări marcante : România  are creştere economică şi, de fapt, nu a fost în recesiune tehnică aşa cum se vehicula acum câteva luni. Atunci când  EUROSTAT-ul  spunea că România a intrat în recesiune tehnică, INS (care tot veşti bune ne-a dat iniţial ) şi-a cerut scuze că a gresit. Dar acum ambele instituţii s-au pus de acord. Unii analişti economici spun că nu e chiar aşa, că cifrele, că modul de calcul, că ....Ce să înţelegem noi ? Pe vremea când eram studentă la Politehnică se spunea că haosul din lume l-au creat ....economiştii ! Aşa o fi ?! În ce mă priveşte, în calitate de absolventă de Politehnică (dar fără simţ tehnic) i-aş mai adăuga şi pe jurişti ca fondatori ai haosului.
Dar să nu-i uităm pe politicieni pentru că, până la urmă, despre politică e vorba aici.
Duminică, adică poimâine, avem de ales omul care să ne reprezinte , preşedintele ţării,  al nostru, al românilor.
Avem de ales între un tontălău ( la Braşov se spunea despre saşi că ori sunt foarte deştepţi, ori tontălăi  - nu era variantă de mijloc) şi un şarlatan. Un tontălău politic ( doar politic, sper) şi un şarlatan politic (şi nu doar politic, cred).
A vota sau a nu vota : aceasta-i  întrebarea !
Deşi  mi-e greaţă  de tot ce e legat de politica românească  am să  merg la vot. Şi chiar dacă  îmi place ca oamenii să zâmbească, zâmbetul lui Ponta mă scârbeşte  profund.
Deşi :
şi  simt că  votez degeaba :
Democraţia  îmi spune :
Cine dracu e Democraţia ?




marți, 11 noiembrie 2014

Viaţa la ţară

Nu, nu  mă refer la romanul lui Duiliu Zamfirescu....E ceva ce trăiesc în mod real, din vara asta de când m-am mutat la ....locuinţa  mea de vară (vorba lui George Topărceanu ).
E frumos şi plăcut să stai aici la aer curat şi linişte  şi sper să avem o iarnă  mai  blândă  ca să pot rămâne aici fără să sufăr prea mult datorită lipsei de confort, cel pe care mi-l dă locuinţa de la oraş.
Stau aici şi am grijă de Griguţa  mea cea cu patru puişori ( Vezi "Toamna se numără bobocii").Trebuie să explic : când a venit la mine Grig era atât de mică încât nu ne-am dat seama dacă e femelă sau mascul....Am crezut că e Grig, dar s-a dovedit a fi ....Griga. Ca să ne demonstreze a făcut şi pui.
Pe la sfârşitul lunii iulie a venit  Bella, căţeluşă din rasa Beagle, aleasă de nepoţi pentru a fi câinele nostru de pază. După multe năzbâtii pe care le-a făcut, dându-ne bătăi de cap şi nouă şi  vecinilor, s-a resemnat şi  a acceptat să stea în ţarc. E adevărat, are o privire tristă şi mustrătoare că nu o eliberăm mai des din ţarc  ca să alerge ( ca bezmetica ) prin toată grădina  şi  să mai dea iama şi în grădinile şi curţile vecinilor săpându-şi  porţi de ieşire prin gardul de sârmă. Iat-o într-o fotografie ( nu vă lăsaţi  impresionaţi....nu e chiar aşa de  năpăstuită precum lasă să se înţeleagă din privire) :





Dar pentru că nu ne-am aliniat la activitatea specifică de la ţară şi nu ne-am cumpărat şi noi câţiva porci, sau o vacă ori un cal, sau măcar o capră ( pentru care să se roage vecinii să moară) , vecinii (cred) s-au gândit că nu avem activitate suficientă şi ....ne-am trezit în curte cu încă trei căţeluşi  un pic mai mari decât o pisică, albi cu puţin galben pe la urechi, cu ochişori negri, cu codiţe jucăuşe şi cu o poftă nebună de mâncare.
Ospitalieră  ( aşa cum le şade bine celor de la ţară),  le-am servit masa pe terasă  până să vină acasă vecinii din stânga ( de unde am văzut că au descins în curtea noastră musafirii nepoftiţi).Dar,  până la urmă , nu i-a revendicat nimeni....nici vecinii din stânga, nici cei din dreapta şi nici altii din sat. Aşa că musafirii nepoftiţi s-au instalat pe terasa mea şi se simt de parcă moşii şi strămoşii lor au locuit acolo de când lumea şi pământul şi  asta spre încântarea nepoţilor care au acuma fiecare câte un căţeluş pe care să-l plimbe în braţe . Noi mai sperăm să le găsim stăpâni (cel puţin pentru doi din ei ) ....Iată-i pe cei trei musafiri botezaţi (cum se cuvine) de cei trei nepoţi :
Acum  iau lecţii de canto de la alţi trei căţei de pe net ....Au început cu strofa a doua din "Oda bucuriei"...
Vrea cineva să fie prietenul lor cel bun ?