vineri, 22 noiembrie 2013

Freaky Friday

Nu ştiu dacă pentru voi vinerea asta a început într-un mod trăsnit, ciudat  sau doar într-un mod obişnuit al zilelor de vineri, ca ultime zile de lucru din săptămână. Mai aveţi timp ca ziua aceasta să vă bine-dispună dacă veţi viziona filmul :
O comedie spumoasă în care diferenţa de opinii între generaţii (mamă  si fiică) este atât de mare încât convieţuirea lor  ajunge de nesuportat . Pentru rezolvarea situaţiei se intervine "de sus" schimbându-se rolurile şi  astfel este pusă fiecare în pielea celeilalte. De aici situaţiile comice curg spre deliciul spectatorilor.
Rolul mamei este interpretat de actriţa  americană Jamie Lee Curtis (n. 22 noiembrie 1958) supranumită şi "regina fricii" pentru rolurile sale din filmele horror.
Să-i urăm "La mulţi ani !" la aniversarea a 55 de ani şi să urmarim  un clip de prezentare al acestei comedii :
http://www.youtube.com/watch?v=UShtvCen6So

luni, 18 noiembrie 2013

I'll miss you....

Îmi va fi dor de tine  Toamnă .....Buletinul meteo a anunţat că vrei să pleci....Te-aş ruga să mai stai  pâna la Crăciun....Culorile tale sunt atât de frumoase !...Urmează un anotimp doar  în alb şi negru  şi asta dacă vom avea noroc să avem  parte de zăpadă....
De aceea am ales acest clip al Amandei Lear ( n.18 noiembrie 1946) ....pentru ca are imagini de toamnă foarte frumoase....dar şi cântecul e frumos....











Şi o bârfă ( apăruta la noi anul trecut) despre această controversată cântareaţă : 
http://www.realitatea.net/cel-mai-cunoscut-transsexual-din-lume-amanda-lear-se-iubeste--la-72-de-ani--cu-un-baiat-de-25_931870.html

duminică, 17 noiembrie 2013

Bună seară de duminică

Sunt   http://bloguldeduminica.blogspot.ro/ şi vă invit la "Retrospectiva săptămânii 11 -17 noiembrie 2013"

După cum vedeţi pisicuţa este studentă ....

Gaudeamus Igitur



 

17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, în urma unor evenimente care au avut loc la Praga în anul 1939.
 Pe 17 noiembrie 1939, nouă studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, după ce au demonstrat în faţa Universităţii din Praga împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia şi împotriva uciderii studentului Jan Opletal si a muncitorului Václav Sedlácek, care participaseră la un miting antinazist.

Să participăm  cu un gând pios pentru victimele evenimentelor din 17 noiembrie 1939 din Praga   şi  "Să  ne bucurăm aşadar" împreună cu studenţii de ziua lor.

Într-adevăr ( ca să personalizez un pic), după 40 de ani de la începutul studenţiei mele (1 octombrie 1973) pot afirma că anii studenţiei sunt cei mai frumoşi din viaţă. Şi cum să nu fie ? Am să vă demonstrez printr-un studiu realizat minuţios că este aşa  şi că  am  fost  foarte.....activă   (chiar dacă în anul I mă mai jucam cu păpuşile ).
îmi plăceau păpuşile...am spus eu  "da"?......am o păpuşică vie....în sfârşit câştig şi eu un ban....
Să ne veselim aşadar....


marți, 5 noiembrie 2013

Omagiu actriţei Vivien Leigh

Astăzi, 5 noiembrie 2013, se împlinesc 100 de ani de la naşterea  actriţei Vivien Leigh (n.5 noiembrie 1913 - d. 8 iulie 1967).
"Pe aripile vântului", "Un tramvai numit dorinţă","Podul Waterloo","Anna Karenina","Lady Hamilton", "Cezar si Cleopatra", "Corabia nebunilor" sunt , zic eu , cele mai cunoscute filme în care a jucat. A luat de doua ori Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Frumuseţea ei  şi expresivitatea feţei nu cred că au fost egalate până acum.

Am ales un videoclip în care sunt prezentate "feţele" artistei  atât în imagini surprinse înafara scenei cât şi în scene din filme sau piese de teatru.



luni, 4 noiembrie 2013

Bunicul

La mulţi ani, bunicule ! - pare că-i spune micuţa  nepoţică, iar bunicul pare tare încântat.... ca orice bunic,de altfel. Eu îi urez multă sănătate şi  ca micuţa  Sofia  să-l facă şi străbunic ! La mulţi ani, domnule preşedinte !

duminică, 3 noiembrie 2013

Seară de duminica ....

....prima din luna noiembrie....şi  a început să plouă....
Faceţi o plimbare pe net pâna la http://bloguldeduminica.blogspot.ro/.Pisicuţele vă urmăresc prin ochelari :

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

"Domnul muşchi şi dinţi"...

.... a fost numit  actorul  american Burt Lancaster (n.2 noiembrie 1913 - d.20 octombrie 1994)  şi asta pentru că avea un fizic atletic şi un zâmbet atrăgător.
A cunoscut  "Gustul dulce al succesului"  pe care vi-l împărtăşeşte şi dvs. dacă, bineînţeles, veţi urmări acest film de succes realizat în anul 1957,  film  care  a fost selectat pentru păstrarea în Registrul National de Film din Statele Unite de către Biblioteca Congresului ca fiind "cultural, istoric sau estetic semnificativ."
Iată afişul filmului :

Eu mi-l amintesc din filmul "Trapez" în care a jucat alături de Tony Curtis şi  Gina Lolobrigida :

 Aici câteva imagini din acest film :