miercuri, 31 octombrie 2012

Halloween

Am gasit un clip in care ne este prezentata originea sarbatorii Halloween si inca doua povesti infricosatoare .Va avertizez ca imaginile sunt ....socante ! Cei slabi de inger sa nu se uite... Daca nu vi s-a parut suficient de infricosator incercati si cu Fantomas: Puteti sa vedeti si filmul ca sa va distrati si sa va vina inima la loc :
Petrecere frumoasa de Halloween ! Si nu aruncati dovleacul....Aici gasiti reteta de la o placinta delicioasa : http://www.adihadean.ro/2010/10/placinta-cu-dovleac-2/

luni, 29 octombrie 2012

Povesti pentru a-mi imblanzi iubita....

....le-a scornit Radu Cosasu (n.29 octombrie 1930,Bacau)
Am gasit o poveste din acest volum pe agonia.ro: Ca sa farmec o femeie.... "Ca să farmec odată o femeie, am dus-o la un meci de rugby. Ne-am despărţit repede, cast şi demn. Ca să mă împac cu alta, i-am citit o noapte întreagă Nasul lui Gogol. Într-atât mă înhiba amintirea lecturii lui Raicu, de pe vremuri, încât ceea ce i-am citit a tras-o la un somn bun pe-un colţ de pernă, lângă umărul meu. Să citeşti la trei dimineaţa Nasul, singur, cu glas tare, ca o sfidare a somnului iubitei, e o situaţie din Jurnalul unui nebun pe care mi-am asumat-o, fără urât, jghiab căzut la margine de preerie. O fată, cândva, mi-a plăcut fără margini şi i-am căzut în genunchi murmurându-i: "Mangafaua pleacă mâine la Ploieşti, rămân singură şi ambetată, vino să-i tragem un chef, a ta adorantă, Miţa" - şi fata a fugit în noapte, din parc, de lângă statuile enorme ale lui Paciurea, acasă, în Dămăroaia şi nu ne-am mai văzut, a speriat-o cuvântul "mangafaua", desigur, straniu ca o grotă abia luminată de soarele câtorva vocale. În alte vremuri, stând lângă Foişor, ca să-mi bucur iubita, plecam cu sacoşa la Hala Traian să cumpăr gheaţă şi fructe, îi plăcea să se trezească la trei noaptea, să-mi ceară un măr şi adormea fărâmiţându-i încet sâmburii. Până când într-o zi a adus, sus, în mansardă, un frigider nou şi n-am mai putut îndura. S-a restras încet-încet, în vârful picioarelor, punându-şi palma la gură. Nepotolit, pentru o inspectoare şcolară am stat o zi întreagă la coadă, să iau două bilete la Cartagina în flăcări. Filmul i s-a părut needucativ şi lung. Cândva, mergeam pe strada Muzeului Zambaccian şi o talentată şahistă m-a întrebat dacă am acasă o veioză cu picior înalt, ca aceea văzută prin fereastra unei ambasade asiatice. Am fost prea spontan şi i-am spus "nu". Am condus-o până la staţia liniei de troleibuz 81, stătea în Chitila, schimba două tramvaie, era de neînţeles ce vis purta veioza în mintea ei. Doar tu, doar tu, esclavă a iubirii, ai putut să te îndrăgosteşti de mine, când nu mai speram, acceptându-mă lângă tine, eu purtând o sacoşă albastră, de nailon, în care pusesem o sticlă cu drojdie de bere necesară unei mătuşi din Filaret în lupta ei antistafilococică, şi o franzelă albă. Doar tu ai putut să-mi propui după ce ai urlat scurt "ce-i cu sticla asta?", să cumpărăm de la lactate un borcan cu smântână, să rupem în două franzela şi să mâncăm imediat smântână cu pâine, aşezându-ne pe o bancă, într-un parc, în plin centrul Capitalei, ca doi superiori ţărani, în trecere prin Bucureşti, spre Oarba de Mureş."

duminică, 28 octombrie 2012

Jocul cu papusa

Ca sa sfarsim seara de duminica zambind printre picaturi de ploaie am sa va arat un clip care pe mine m-a amuzat foarte tare,iar muzica este foarte frumoasa.Desigur trebuie sa va si placa genul acesta muzical.Este vorba despre Aria Olympiei din opereta "Povestirile lui Hoffmann" de Jacques Offenbach in interpretarea sopranei Carla Maffioletti acompaniata de orchestra condusa de Andre Rieu. Priviti,ascultati si va amuzati :

I love trouble....

....recunoaste Julia Roberts (n.28 octombrie 1967)...
De fapt e titlul unui film pe care daca-l vedeti astazi va va face duminica mult mai frumoasa si vesela ,nu veti baga de seama ca toamna s-a bosumflat si a inceput sa spulbere frunzele in drumul ei si sa planga amarnic si sacaitor precum o femeie nesatisfacuta....
Partenerul ei(al Juliei Roberts) din film este un actor care va corespunde exigentelor multor femei,mai ales a acelora carora le plac blonzii.In ce ma priveste este nick-ul meu preferat.... Iata afisul filmului :
Dar daca preferati sa jucati scrabble in duminica aceasta ploioasa tot Julia Roberts va va da cuvantul magic....
La multi ani !

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Devil's Laugh

Geniul lui Nicolo Paganini (n.27 octombrie 1782 Genova -d.27 mai 1840 Nisa)a provocat nu numai reactii de admiratie,dar si multa invidie din partea rivalilor sai care erau de parere ca manuirea arcusului cu atata maiestrie de catre acest violonist nu putea fi facuta decat cu ajutorul ...Diavolului.De aceea l-au acuzat ca ar fi facut un pact cu Diavolul. Si chiar de-ar fi adevarat, muzica lui Paganini este atat de frumoasa incat merita sa va lasati prinsi in mrejele ei. V-a placut ? Iata rasul diabolic redat in Capriccio Op.1 #13 Devil's Laugh :

vineri, 26 octombrie 2012

Pai de ce ?

Pai ....de-aia ca intr-"O clipa de sinceritate" Corina Chiriac (n.26 octombrie 1949, București) a recunoscut ca astazi e ziua ei si am rugat-o sa ne cante ceva : -Pai de ce ? -....pentru ca asa vreau eu... Apoi m-a rugat :"Nu ma uita de tot" S-a facut ! Nu te uitam deloc....La multi ani,Corina !

joi, 25 octombrie 2012

Seara de opera

De fapt e noapte deja,dar n-o sa va plictisiti si daca veti asculta-o toata noaptea pe Carmen....(Carmen a lui Georges Bizet) cu Habanera ei....Sunt atat de multe interprete incat e tare greu sa alegi.Totusi am optat pentru o interpretare in care sunt si momente de umor pe parcursul desfasurarii ariei... Priviti si ascultati : Si fotografia compozitorului :Georges Alexandre César Léopold Bizet (n. 25 octombrie 1838, Paris - d. 3 iunie 1875, Bougival-Paris) a fost un compozitor francez al erei romantice, celebru mai ales datorită operei sale Carmen.
Si sa-l ascultam si pe cel mai bun toreador:

An der schönen blauen Donau

Daca ieri am inceput cu ceardas astazi incepem cu.... vals....valsul Dunarii albastre... Dunarea e albastra si la noi asa ca ii vom adresa un gand pios celui care a redat in muzica frumusetea Dunarii si vom asculta acest frumos si indragit vals.
Johann Strauss (n. 25 octombrie 1825 în St.Ulrich, azi parte a Vienei - d. 3 iunie 1899, Viena) a fost un compozitor austriac, fiul lui Johann Strauss(tatăl)

miercuri, 24 octombrie 2012

Sa ne aducem aminte de Anda...

Anda Calugareanu ar fi implinit astazi 66 de ani...Sa ne aducem aminte....

Die Csardasfurstin....

....adica Csardas Kiralyno....adica Printesa ceardasului pe nume Silvia lui Emmerich Kalman (n. 24 octombrie 1882, Siófok, Ungaria - d. 30 octombrie 1953, Paris) a fost un compozitor evreu, originar din Ungaria.
E cam devreme pentru un csardas ,dar pana diseara invatam miscarile....

marți, 23 octombrie 2012

"Frica " lui Michael Crichton

John Michael Crichton (n. 23 octombrie 1942 – 4 noiembrie 2008) a fost un autor, medic, producător de film, regizor de film și televiziune, romancier și scriitor de literatură science fiction și horror american.
Un roman care te tine cu sufletul la gura despre un subiect fierbinte al zilelor noastre si anume incalzirea globala ,teoria care perpetueaza o stare de frica si nu in ultimul rand modul actual de manipulare a maselor prin intermediul informatiei.
Dar nu va speriati....vine iarna....ne vom incalzi la flacara incalzirii globale ....

duminică, 21 octombrie 2012

Plictisul de duminica....

Imi veni un lictis-plictis.....De-ar fi numai atat si tot ar fi bine,dar e insotit de o gramada de nixisuri asa ca am inceput sa caut ceva amuzant pe net ca sa uit.... Am gasit nite reclame dragute (imi place sa ma uit la reclame) ....Cele de la PrePay mi se par chiar reusite... O sa va dau cateva din ele cu subiectul ....flirt... Cum flirteaza tinerii de azi : sau : sau se poate intampla si asa ? asta-i umor negru....

sâmbătă, 20 octombrie 2012

"Iubiti-va oasele"

Acesta este indemnul  specialistilor pentru ziua de astazi  ( si nu este vorba de oasele sau, ma rog,  moastele sfintilor)  care  este  Ziua Internationala a Osteoporozei.Ei au numarat si au constatat ca in Romania sunt 1.3 milioane de femei care sutera de aceasta "boala tacuta", adica 1 din 3 femei  cu varsta de peste 50 de ani  sufera in tacere (mai mult sau mai putin).
N-am sa postez aici un os atins de aceasta maladie pentru ca arata ingrozitor ,dar va dau cateva adrese  sa cititi sfaturile specialistilor in aceasta maladie :http://www.csid.ro/health/ziua-mondiala-a-osteoporozei-iubiti-va-oasele-8885736/ ; http://www.sfatulmedicului.ro/Osteoporoza/exercitii-pentru-osteoporoza_1594;
http://aspor.ro/content/view/83/62/lang,ro/.
Se recomanda investigatii de specialitate,tratament si  exercitii fizice.

Eu va recomand un curs de dans ca acesta :




Dupa cateva sedinte incercati si miscarile celei care danseaza cu interpretul.

Brumarelul lui Toparceanu




Octombrie-a lasat pe dealuri
Covoare galbene si rosii.
Trec nouri de argint în valuri
Si cânta-a dragoste cocosii.

Ma uit mereu la barometru
Si ma-nfior când scade-un pic,
Caci soarele e tot mai mic
În diametru.

Dar pe sub cerul cald ca-n mai
Trec zile albe dupa zile,
Mai nestatornice si mai
Subtile...

Întârziata fara vreme
Se plimba Toamna prin gradini
Cu faldurii hlamidei plini
De crizanteme.

Si cum abia pluteste-n mers
Ca o marchiza,
De parca-ntregul univers
Priveste-n urma-i cu surpriza, -

Un liliac nedumerit
De-alura ei de domnisoara
S-a-ngalbenit, s-a zapacit
Si de emotie-a-nflorit
A doua oara...






joi, 18 octombrie 2012

Rasul lui Bergson

Nu stiu daca citind  aceasta carte scrisa de scriitorul si filozoful francez ("evreu francez" zice Wikipedia) Henri-Louis Bergson (n. 18 octombrie 1859 — d. 4 ianuarie 1941)  as gasi raspunsurile la unele intrebari pe care mi le pun in privinta rasului ( de pilda : de ce eu nu rad la filmele lui Jim Carrey in timp ce ginerele meu se prapadeste de ras,motiv care ar fi fost suficient pentru mine sa nu-l iau de barbat  daca as fi fost in locul fiicei mele),dar eu va recomand cartea ( nu va promit ca eu am s-o citesc) pentru ca azi e ziua de nastere a lui Bergson si pentru ca a fost o personalitate in lumea filozofica si literara  si a luat si  Premiul Nobel pentru literatura in anul 1927 "ca o recunoaștere a ideilor lui bogate și incitante și strălucitei măiestrii cu care au fost înfățișate ".
Va mai recomand si articolul  de la adresa http://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/cunoaste-te-anchete-si-dosar/de-ce-e-bine-si-placut-sa-radem-1591356   care va explica sumar si cateva din ideile lui Bergson etalate in aceasta carte.
Eu stiu una si buna : e placut si e sanatos sa radem ! Deci ce sa va  fac  sa radeti ? Sa va gadil ? Acolo in articolul despre care v-am spus zice ca gadilatul e cel mai vechi stimul al rasului.
tickling

Pietro Longhi - The Tickle


Super Love....

...? .....definitia  o da  Stefan Banica juniorul (n.18 octombrie 1967,Bucuresti) in  clipul urmator :



Ati luat reteta ?

miercuri, 17 octombrie 2012

Imbracati-i pe cei goi...

....pentru ca astazi este Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei.....
Exista mai multe indemnuri biblice pentru a-i ajuta pe cei care sunt in nevoie ,dar exista si o "euforie" a celui care ajuta dupa parerea lui Witt Williams.(http://cercetatiscripturile.intercer.net/article.php?id=5058).

Iata aici un caz in care deveniti clar  euforici dupa ce va manifestati compasiunea fata de cei ....goi....


marți, 16 octombrie 2012

O femeie fara importanta....

....nu poate lasa ziua de azi sa treaca  fara sa -si aminteasca de ....Oscar Wilde (n.16 octombrie 1854)....






Caci toti ucidem ce ni-i drag
Si'ntindem mortii prada ;
Omoara unii magulind,
Ori cu dojeni, cu sfada,
Cei lasi ucid cu sarutari
Iar cei viteji cu spada.


Iubim pre mult, sau prea putin,
Marinimosi sau hoti ;
Ucizi plângând, ucizi tacând,
Nepasator de poti,
Caci toti ucidem ce ni-i drag,
Dar nu murim cu toti.

Invitatie la masa

De ziua Mondiala a Alimentatiei am sa va fac o invitatie la masa folosindu-ma de cateva picturi celebre.
Romanilor le place  fasolea. In campaniile electorale , mai ales, vor avea numeroase prilejuri de a se inghesui la cozi unde vor primi  o farfurie de iahnie de fasole  ca pomana electorala.
Nu-l refuzati,totusi,nici pe  "Il mangiatore di fagioli" a lui   Annibale Carracci :

Sper ca-s fierte boabele acelea....Dar daca nu va place fasolea  serviti cartofi  impreuna cu "mancatorii de cartofi" ai lui Van Gogh :
Daca va place  carnea  va recomand  macelaria lui Annibale Carracci :
Dar e mai sanatos pestele .....Doamna din pictura urmatoare vi-l pregateste cu mujdei de usturoi :
Aportul de proteine vi-l puteti asigura si cu oua.Doamna in varsta din tablou va pregateste un mic dejun delicios cu ochiuri de oua :
Desigur, la o masa  nu trebuie sa lipseasca fructele.Cumparati fructe de la vanzatoarea de fructe  din pictura urmatoare:
Si pentru ca e toamna  Caravaggio va face cadou acest cos cu fructe :




Pofta buna !






 

luni, 15 octombrie 2012

Hai numa si numa,hai li,li si la,la,la

No, io 's fata din Beius (Bihor) si astazi ii si ziua me'.... ca asa zice Wikipedia ca astazi e Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul  Rural.
La noi in Bihor sunt multe Florici cu glas mandru .



 La multi ani tuturor femeilor din mediul rural !



duminică, 14 octombrie 2012

All's Well That Ends Well

"Totul e bine cand se termina cu bine" era de parere Shakespeare si sunt intru totul de acord....
In momentul in care am fost anuntata sa ma uit la televizor ca se intampla ceva special  si anume ca un  tip de vreo 43 de ani face un salt din stratosfera (il pregatea de mult timp,l-a si amanat de cateva ori,dar ,recunosc, am multe lipsuri in activitatea mea de a ma informa) m-am apucat repede sa impletesc o plasa ,in eventualitatea ca ar putea sa se arunce aici langa geamul meu ,dar nu mai impletisem de dinainte de revolutie si....
abia atat am reusit sa fac....
Of,Doamne, bine ca a ajuns cu bine pe Pamant !
Desigur,cred ca sunteti mai bine informati decat mine si stiti cine este .Il cheama Felix Baumgartner si este nascut in 20 aprilie 1969,Salzburg,Austria  , de meserie parasutist .Cititi la adresa :http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Baumgartner
Si aici imaginile  din seara asta  de pe MEDIAFAX.ro: http://www.mediafax.ro/life-inedit/saltul-istoric-al-lui-felix-baumgartner-aventurierul-aerului-a-ajuns-cu-bine-pe-pamant-dupa-ce-a-sarit-de-la-altitudinea-record-de-39-000-de-metri-10214289

Ca sa-mi vina inima la loc  am sa caut un episod din vechiul serial de pe vremuri "Sfantul", in care  facea pe sfantul  Roger Moore (n.14 octombrie 1927 ) un bine cunoscut actor englez .
Iata aici prezentarea filmului :

Hai sa-l coloram un pic :


Pentru barbatii care se jeneaza sa sara din stratosfera  am cautat cateva fotografii cu...."Devil Woman"...asa ca sa le creasca si lor adrenalina....
Pardon....nici chiar asa....

Asta :

Sau asta ... ca are si aripi de inger :


 Si cantecul lui Sir Cliff Richard (n. 14 octombrie 1940 în Lucknow, India ca Harry Rodger Webb) cântăreț de muzică pop britanic ridicat de regina Angliei la rangul de cavaler, devenind astfel primul cântăreț de muzică pop, cavaler.
  


La multi ani,Bucuresti !

 Legenda spune ca orasul Bucuresti a fost intemeiat de un cioban pe nume Bucur ,care a durat aici si o biserica  ce poarta numele Biserica lui Bucur.
Ionnescu Gion, în a sa „Istorie a Bucurescilor” a afirmat:
”Bucur ciobanul – povesteau unii cu emotiune – pascându-si oile, pe colinele paduroase ale Dâmbovitei, a durat aici, în malul gârlei, o bisericuta de lemn, ca sa-i fie siesi si mostenitorilor sai, un locas de rugaciune catre Bunul Dumnezeu”.(http://www.biserica-bucur.ro/#)


Prima mențiune documentară a Bucureștilor ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești (1462-1478) a fost facuta la 14 octombrie 1465.(Wikipedia)

Sa urmarim un clip cu fotografii din Bucuresti  inainte de cel de-al doilea razboi mondial :


 I se spunea Micul Paris  .....Si Marina Voica are un cantec despre asta :



Si o fotografie cu Bucurestiul vazut de sus :

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Rugaciunea lui Gellu Dorian

La multi ani !
Gellu Dorian (n. 13 octombrie 1953, Botoșani) este un scriitor român  membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Mai multe  la adresa http://stiri.botosani.ro/stire/32965/Gellu+Dorian%3A+O+m%C4%83rturisire,+trei+c%C4%83r%C5%A3i+%C5%9Fi+o+premier%C4%83+teatral%C4%83!.html

Rugaciunea
Am spus-o de cum am vazut în fata ochilor
prapastia care se deschidea în mine, iar în interiorul ei
statea atârnat un firicel de ata
în vânzoleala unui milion de andrele din care numai una
putea împleti plasa în care sa ma arunc,
mult mai târziu mi-am dat seama
ca buzele mele se miscau fara voia mea
înaintea somnului din care nu stiam daca ma voi mai trezi,
cineva se ivea în mine si ma salva
desi prin preajma nu parea a fi moartea
ci mai curând mici pericole din care ea se putea isca
asa cum peste straturile de salata seceta,
acum fac acest lucru cu speranta în care stau ascunse
toate zilele mele fericite ratate pâna acum,
si mi-ar fi de ajuns doar una
pe care as sti sa o înmultesc
sau sa mi-o fac haina pe care sa nu o mai dezbrac niciodata.

Frumos si trist.... Oare Dumnezeu ne aude doar daca suntem tristi ?
Parca-i mai usor daca  e si putin umor.....M-am hotarat ....m-apuc de tricotat....:)














vineri, 12 octombrie 2012

La multi ani , Oradea !

Imi place Oradea ...E un oras frumos ! Daca-l vizitati  sunt sigura ca veti fi de aceeasi parere.   Va invit la o plimbare in Parcul "1 Decembrie" sa  va distrati nepotii.....